سلام مادر

رژیم غذایی در دوران بارداری(مطالب جدید)

سلام مادر :تغذیه در دوران بارداری مهمترین نقش را برای نوزاد و مادر دارد. این مهم است، زیرا آن را به طور مستقیم بر وزن نوزاد در زمان تولد تاثیر می گذارد. همچنین کمک می کند تا کودک را از بیماری هایی مانند بیماری قلبی و چاقی در زندگی بعد از آن جلوگیری کند. همیشه توصیه می شود که یک رژیم غذایی سالم، فعال باقی بمانید و مقدار زیادی مایعات بنوشید . همه این ها برای سلامتی مادر و نوزاد ضروری است.

کالری مورد نیاز در دوران بارداری

افزایش وزن در دوران بارداری حاکی از آن است که بدن شما کودک را به درستی پرورش می دهد. وقتی که آماده تولد هستید، حجم خون تقریبا ۶۰٪ افزایش می یابد. بنابراین، در دوران بارداری ضروری است که ویتامین ها ، مواد معدنی ، پروتئین ، چربی ها و کربوهیدرات ها را به عنوان بخشی از هر رژیم اضافه کنید. برای یک کودک سالم، شما نیاز به حدود ۳۰۰ کالری اضافی در هر روز (اگر شما دارای وزن نرمال بدن باشید). برای نیازهای فردی فرد، شما باید با دکتر خود مشورت کنید.

در دوران بارداری نباید صبحانه را از دست ندهید ، زیرا مهمترین وعده غذایی روز و کمک به حفظ مناسب بدن و سالم است. همچنین افزودن مواد غذایی حاوی غنی از فیبر نیز توصیه می شود زیرا در جلوگیری از یبوست در دوران بارداری کمک می کند. ایده خوبی است که غذا های کوچکتر را در فواصل منظم در طول روز بخورید. شما همچنین می توانید غذاهای سالم بخورید تا مواد مغذی مورد نیاز را دریافت کنید.

در بارداری چی  و چقدر بخوریم؟

در بارداری چی  و چقدر بخوریم؟

ضروری است که رژیم غذایی روزانه شما شامل تمام گروههای غذایی و شامل ویتامین ها و مواد معدنی مهم باشد. این موارد زیر ذکر شده است:

اهن

آهن یک ماده معدنی ضروری برای تولید سلول های خونی است که از حاملگی شما جلوگیری می کند. همچنین میزان خون را در صورت مصرف با آب، سدیم و پتاسیم افزایش می دهد . تقریبا ۲۷ میلی گرم آهن در روز در طول بارداری مورد نیاز است. بهترین منابع آهن عبارتند از غلات کامل، ماهی مانند ماهی تن و ماهی آزاد ، و همچنین تخم مرغ ، مرغ، گوشت قرمز لاغر، سبزیجات ، حبوبات، میوه های خشک و لوبیا.

اسید فولیک

اسید فولیک برای جلوگیری از نقص لوله عصبی (NTD) و سایر نقایص زایمان در نوزاد کمک می کند. همچنین در جلوگیری از کم خونی و وزن هنگام تولد نوزاد کم است. قبل از بارداری و در دوران بارداری، تقریبا ۰٫۶ تا ۰٫۸ میلی گرم فولات مورد نیاز است. برخی منابع غذایی که غنی از فولات و اسید فولیک هستند شامل میوه های مرکبات و آبمیوه ها، حبوبات، سبزیجات برگ سبز، مرغ، گوشت و جوانه های بروکسل می باشند.

کلسیم

کلسیم برای رشد استخوان ها و جوانه های دندان ضروری است. این همچنین به تنظیم مایع بدن کمک می کند. محصولات لبنی مانند ماست ، پنیر ، شیر و تخم مرغ منبع اصلی کلسیم هستند. سایر منابع کلسیم کلم ، بادام ، لوبیای سفید و سبزی است. ویتامین D بدن ما را جذب کلسیم می کند، بنابراین مهم است که مکمل های حاوی ویتامین D را نیز انتخاب کنید. تقریبا ۱۰۰۰ میلی گرم کلسیم در هر روز در دوران بارداری مورد نیاز است.

پروتئین ها

پروتئین ها در بهبود رشد جنین کمک می کند و همچنین ممکن است خطر مرگ و میر جنین و نوزاد را کاهش دهد. ] برخی از غذاها مانند محصولات لبنی، ماهی، گوشت و مرغ، تخم مرغ، حبوبات، دانه و آجیل منبع خوبی از پروتئین هستند.

کربوهیدرات ها

کربوهیدرات در رژیم غذایی، رشد جنین ، سطح قند و وزن نوزاد را کنترل می کند. همچنین، تنظیم میزان قند خون و هموگلوبین گلیکوزیله را در زنان باردار تنظیم می کند. کربوهیدرات ها نیز در دانه های کامل وجود دارد. مطالعات انجام شده نشان می دهد که کیفیت کربوهیدرات مصرف شده در دوران بارداری همچنین بسیار مهم است، زیرا در جلوگیری از اختلالات متابولیک در نوزادان و چاقی ناشی از رژیم غذایی در زنان باردار کمک می کند.

ویتامین ها

بدن در طی بارداری نیاز به ویتامین های بیشتری دارد، به خصوص ویتامین A ، ویتامین B6 ، ویتامین B12 ، ویتامین C ، ویتامین D و ویتامین K.

ویتامین A : ویتامین A در انبه ، زردآلو ، خربزه شیرین زرد، سیب زمینی شیرین ، اسفناج ، کبد، شیر غنی شده وجود دارد.
ویتامین B6 : بر اساس تحقیقات انجام شده ، ویتامین B6 (همچنین به عنوان پیریدوکسین شناخته شده) در درمان تهوع و استفراغ (یا بیماری صبحگاهی) در دوران بارداری کمک می کند. این ویتامین در تخم مرغ، گوشت، کبد، لوبیا، غلات و سبزیجات یافت شده است. پیریدوکسین در دوران بارداری ایمن است اما باید تحت هدایت پزشک قرار گیرد. همچنین کمبود ویتامین B6 بد است. این کمبود می تواند در دوران بارداری پیشرفت کند. بعضی از عوامل که منجر به کمبود ویتامین B6 می شوند افزایش نیاز به جنین برای این ویتامین، افزایش سطح هورمون های استروژن، مصرف کمتر ویتامین B6 و یا استفاده از ضد بارداری خوراکی قبل از تخمک است. زنان که در حال برنامه ریزی برای یک کودک هستند، باید هر روز ۱٫۵ تا ۲ میلی گرم ویتامین B6 مصرف کنند و زنان باردار باید هر روز ۲٫۵ میلی گرم ویتامین B6 مصرف کنند.
ویتامین B12 : ویتامین B12 برای نوزادان نوزاد بسیار مهم است ، به خصوص برای رشد مغز و عملکرد آن. مصرف کم این ویتامین در زنان باردار ممکن است منجر به کمبودهایی در نوزادان مانند کم خونی، رشد مغز ضعیف، رشد داخل رحمی و مقاومت به انسولین شود (به ویژه در کودکان ۶ ساله). کمبود ویتامین B12 در شروع حاملگی ممکن است منجر به نقص لوله عصبی (NTD) در زایمان نوزاد یا حتی زودرس شود.

ویتامین C : ویتامین C کمک می کند تا متابولیسم کلی را در جهت درست نگه دارید. ویتامین C توسط مادر و نوزاد مورد نیاز است و نمی تواند در بدن ذخیره شود. بنابراین، میوه ها و سبزیجات زیادی بخورید. همچنین ویتامین C در توسعه استخوان ها، دندان ها و کمک به بهبود زخم ها کمک می کند. تقریبا ۸۵ میلی گرم ویتامین C در هر روز مورد نیاز است. این موجود در میوه ها و سبزیجات است. کلم، فلفل و سیب زمینی منبع خوبی از ویتامین C هستند. میوه های غنی از ویتامین C ، پرتقال، توت فرنگی ، خربزه، انگور ، گوجه فرنگی ، لیمو و انبه هستند. جوانه های لوبیا همچنین منبع خوبی از ویتامین C هستند. برای همین اثر می توانید لوبیا، لوبیای سیاه، قرمز ، یونجه ، لوبیا و عدس سبز را بپاشید .

ویتامین D : مطالعات انجام شده نشان می دهد مصرف بیش از حد ویتامین D در دوران بارداری کودک و خس خس سینه محافظت می کند. ویتامین D نه تنها در توسعه استخوان کمک می کند، بلکه در پیشگیری از بیماری ها نیز کمک می کند. ویتامین D در پوست با قرار گرفتن در معرض نور ماوراء بنفش B تولید می شود. بنابراین، ویتامین D در مواد غذایی که ما می خوریم وجود ندارد. ویتامین D نیز می تواند در قالب مکمل های ویتامین D یا شیر غنی از ویتامین D مصرف شود. کمبود این ویتامین یا محدودیت شیر در زنان باردار ممکن است منجر به نوزادان کوچکتر (یعنی نوزادان با وزن کمتر از زایمان) شود. کمبود ویتامین D در زنان باردار ممکن است به ریتم، دیابت نوع ۱ و اسکیزوفرنی در کودکان منجر شود. ویتامین D در تخم مرغ، کبد، ماهی های چرب، غلات صبحانه، شیر پودر و مارگارین وجود دارد. زنان باردار باید تخم مرغ های خام یا نوشیدن و محصولات کبدی را اجتناب کنند. همچنین، مصرف ماهی باید محدود به چند گونه مانند تون باشد. زنان باردار باید از ۱۲ تا ۱۶ هفته مصرف ویتامین D مصرف کنند و تقریبا ۴۰۰۰ واحد در روز مصرف کنند.

ویتامین K : منابع ویتامین K عبارتند از کاهو ، کلم، کلم بروکلی ، سبزیجات برگ سبز تیره، کبد، تخم مرغ و سایر محصولات لبنی. ویتامین K برای جلوگیری از استخوان های ضعیف و مشکلات لخته شدن خون مناسب است. با این حال، در هنگام بارداری باید از مقدار بالاتر بدون هدایت حرفه ای مراقبت های بهداشتی خود اجتناب کنید.

اسیدهای چرب
اسیدهای چرب امگا ۳ برای رشد کلی سیستم عصبی کودک مناسب هستند. اسیدهای چرب امگا ۳ می توانند به جلوگیری از تولد زودرس کمک کنند. این اسید های چرب به ویژه در مغز یافت می شوند.
بنابراین، زنان باردار نیاز به دو تا سه ماه ماهی در هفته دارند. ماهی هایی که دارای اسیدهای چرب امگا ۳ هستند، ماهی قزل آلا، ماهی خال خالی، شاه ماهی، هستند.

در دوران بارداری غذاهای مختلف باید در رژیم غذایی برای سلامت مادران بهینه و کاهش خطر ابتلا به نقایص وارد شوند.

دانه های کامل: آنها منبع خوبی از انرژی هستند و کربوهیدرات ها و الیاف را تامین می کنند که به منظور جلوگیری از یبوست، یک مشکل رایج در دوران بارداری است. در طول بارداری نان و غلات زیادی از جمله برنج ، ماکارونی و دانه های دیگر بخورید. انواع دیگر عبارتند از اسپاگتی، بلغور جو دوسر ، ماکارونی، ذرت ذرت و گندم سیاه . زنان باردار باید هر روز ۹ عدد بخور یا بخورند. یک پیمانه یا بخشی شامل: ماکارونی پخته شده (اسپاگتی یا ماکارونی و غیره) – ½ فنجان، غلات پخته شده (برنج، بلغور جو دوسر یا گندم سیاه) – ½ فنجان، یک تکه نان (۳۰ تا ۴۰ گرم) و یک فنجان آماده خوردن غلات. غذا در این گروه حاوی مواد مغذی مهم مانند آهن، روی ، کلسیم و ویتامین های مختلف است.

سبزیجات برگ سبز: سبزیجات برگ سبز دارای بسیاری از مواد محافظتی هستند که به حفظ سلامت ما کمک می کنند، به خصوص در دوران بارداری. گفته شده است که هیچ قرصی از ویتامین ها و مواد معدنی نمی تواند جایگزین سبزیجات شود که می خورید. بنابراین، زنان باردار باید هر چهار بار از این سبزیجات مصرف کنند. یک وعده به معنای تقریبا یک فنجان سبزیجات برگ سبز (کلم، ریشه، کاهو ، گردو، اسفناج، کلم بروکلی و غیره)، نیم فنجان سبزیجات دیگر – خام و یا پخته شده، و یا آب میوه – ¾ فنجان. توصیه می شود سبزیجات را در حداقل مقدار آب جوش بیاورید و آن را حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه جوشانید. همانطور که ویتامین C در آماده سازی از دست داده است، بهتر است بخار، مایکروویو، آن را بخورید تا جوش بخورید. سعی کنید سبزیجات تازه (خام) و یا به آرامی پخته کنید.

گوشت: در طول بارداری شما می توانید حدود دو بار از انواع گوشت مانند گوشت گاو، مرغ و غذاهای دریایی هر روز مصرف کنید. یک وعده شامل حدود دو تا سه اونس است. یک وعده، حدود سه اونس ماهی قزل آلا نیز می تواند مصرف شود زیرا غنی از کلسیم و همچنین یک تخم مرغ (یک تخم مرغ بزرگ) و یا ۲ قاشق غذاخوری کره بادام زمینی است . انواع دیگر عبارتند از غذاهای دریایی، ماهی که به درستی پخته شده، مرغ ، گوشت خوک، گوشت گوسفند، گوشت گاو و گوشت کبد است. آجیل هایی که غنی از کلسیم و پروتئین هستند، به خصوص بادام، باید در دوران بارداری مصرف شوند. یک خدمت از آجیل تقریبا یک سوم فنجان است.

میوه ها: میوه ها منابع غنی از ویتامین ها و مواد معدنی هستند. بنابراین، زنان باردار باید روزانه دو تا سه وعده میوه مصرف کنند. یک وعده تقریبا نصف فنجان میوه خرد شده است، یک موز متوسط یا سیب یا آب میوه – ¾ فنجان. همچنین در دوران بارداری باید از گونه های مرکبات مانند انگور، ، توت فرنگی، پرتقال، کیوی، گوجه فرنگی، خربزه، انبه، لیمو، سیب زمینی و فلفل استفاده شود.

حبوبات: هر دو خوراک حبوبات باید هر روز مصرف شود. یک خدمت تقریبا نصف فنجان است. لوبیای سیاه ، لوبیای قرمز و سفید، لوبیای دریایی، نخود جوی ، نخود فرنگی و نخود سیاه چشم، برخی از نمونه هایی هستند که می توانند بخشی از رژیم غذایی روزانه شما باشند. لوبیای سفید در کلسیم بسیار غنی هستند.

لبنیات: زنان باردار می توانند بین دو تا سه وعده لبنیات هر روز مصرف کنند. یک سرو شیر (تقریبا یک فنجان)، یک نصف ماست (تقریبا یک فنجان)، یک خدمت از توفو (تقریبا نیم فنجان) یا یک خدمت از پنیر پاستوریزه (تقریبا ۱٫۵ اونس).

مايعات: در طول بارداري توصيه مي شود روزانه حدود ۲٫۴ ليتر مايعات مصرف شود که تقريبا برابر با ۱۰ عدد ۲۵۰ml است.

فاکتورهای تغذیه ای و نگرانی

اهمیت تغذیه در دوران بارداری

وزن باردار معمولا بین ۱۰ تا ۱۵ کیلوگرم در دوران بارداری به دست می آید. افرادی که وزن کافی ندارند ممکن است با عوارض مانند مشکلات ریه و قلب و حتی زودرس زایمان مواجه شوند. بعضی از ناراحتی ها در طول بارداری رایج هستند، مانند سوزش سر دل، تهوع و یا یبوست. با این حال، اگر بخواهید به طور مرتب خوردن غذای سالم، آب زیادی بنوشید، شکر و چربی بیش از حد را کاهش دهید و ورزش کنید ، ممکن است این ناراحتی ها را کاهش دهید. شما می توانید در دوران بارداری پیادهروی یا شنا کنید، اما قبل از شروع به پزشک خود مشورت کنید. اجتناب از مصرف الکل، سیگار کشیدن و مصرف مواد مخدر. اجتناب از کافئین موجود در نوشابه یا قهوه . اگر گوشت بخورید، مطمئن شوید که آن درست پخته شده باشد، زیرا ممکن است حاوی باکتری های مضر مانند سالمونلا باشد. همچنین برخی از گونه های ماهی وجود دارند که حاوی مقادیر زیادی جیوه هستند. این می تواند سیستم عصبی نوزاد نوزاد را آسیب برساند، بنابراین همیشه قبل از خوردن آن را چک کنید.

رژیم غذایی در دوران بارداری – مهمترین چیزهایی که باید بدانید

شما لازم نیست متخصص باشید که بدانید رژیم غذایی در دوران بارداری برای سلامتی مادر و کودک بسیار مهم است. اما آنچه که اکنون متخصصان می دانند این است که چه چیزی در دوران بارداری می خوریم می تواند به سه نسل برسد – به این معنی که رژیم غذایی شما می تواند سلامت نوه های شما را تحت تاثیر قرار دهد. آیا این به نظر نمی رسد که کاملا ذهن آزار دهنده باشد ؟!

اطلاعات بیشتر در مورد ما در مورد چگونگی آنچه که در طول بارداری می خورید می تواند بر نسل های آینده تاثیر بگذارد . علاوه بر این، رژیم غذایی ما قبل از تخمک گذاری و همچنین در دوران بارداری می تواند عامل مهمی برای تشخیص دیابت بارداری باشد (هیچ گسل جفتی نیست – در صورت وجود هر خانم باردار آن را دریافت می کند!).

مقاومت به انسولین زمان تخمک گذاری را افزایش می دهد، در حالی که علائم و نشانه ها را نشان نمی دهد. بنابراین ممکن است قبل از بارداری رخ دهد. سپس خواسته های اضافی حاملگی می تواند به اندازه کافی برای نوک زدن بدن شما بر لبه باشد.

پس از تشخیص دیابت حاملگی، احتمال بیشتری دارید که مداخلات (شامل القاء و بخش C) داشته باشید و اگر کنترل نشود، کودک شما در معرض خطر عوارض جدی – حتی مرگ است. تا آنجا که مادر می رود، هنگامی که با دیابت بارداری تشخیص داده می شود، احتمال بیشتری برای دیابت نوع ۲ پس از تولد تشخیص داده می شود.
من این را برای ترساندن شما نمی نویسم، اما برای توضیح بسیاری از راه های تغذیه مهم است در دوران بارداری. خیلی زیاد، این می تواند نتیجه تولد شما – و همچنین شما و سلامت آینده فرزند شما را دیکته کند.

نیازهای رژیم غذایی در دوران بارداری

نقش باروری زن نیاز به نیازهای خاصی برای تغذیه دارد – حاملگی بیشترین دوره تغذیه ای زندگی یک زن است. تغذیه مطلوب برای پشتیبانی لازم است:

• رشد جفت
• افزایش حجم خون
• افزایش خروجی قلب
• افزایش سطح مایع
• تغییرات هورمونی
• تغییرات در بافت پستان در آماده سازی برای تغذیه با شیر مادر
• تغییرات در عملکرد ریه، کلیه، ادراری و تولید مثل.

زنان ممکن است بدانند که آنها تا ۴ هفته باردار هستند، بنابراین اطمینان از مصرف مواد مغذی فولات در زمان تخمک گذاری ضروری است. به همین علت، شورای ملی بهداشت و درمان توصیه می کند که تمام زنان برنامه ریزی بارداری باید حداقل ۴۰۰ میکروگرم فولات در روز برای یک ماه قبل از تخمک گذاری برنامه ریزی کنند (توصیه می شود زنان در معرض خطر بیشتری بیشتر مصرف کنند).

مکمل باید در طول سه ماهه اول ادامه یابد. اگر لوله عصبی نتواند به درستی بسته شود، نقص های زاد و ولد مانند اسپینا بیفیدا ممکن است منجر شود به استثنای سدیم و پتاسیم، مصرف خوراکی توصیه شده (RDI) تمام ویتامین ها و مواد معدنی ضروری در دوران بارداری (و تغذیه با شیر مادر) است. با این حال، داده های اداره آمار استرالیا نشان می دهد که زنان سطح RDI را مصرف نمی کنند. به عنوان مثال، ۹۶٪ کمتر از RDI برای روی هستند و تقریبا ۹۷٪ به مصرف فولات کافی نیاز ندارند.

شگفت آور ۱۰۰٪ زنان باردار آهن کافی مصرف نمی کنند، در حالی که ۶۰٪ در منیزیم کمبود دارند و ۷۹٪ کلسیم کافی از رژیم غذایی دریافت نمی کنند. کلسیم برای مادر و نوزاد دو بار در دوران بارداری نیاز دارد کلسیم برای رشد استخوان ها و دندان ها حیاتی است و برخی مطالعات نشان می دهد که مکمل کلسیم ممکن است از افسردگی پس از زایمان جلوگیری کند.

اسیدهای چرب ضروری (EFAs) در رژیم غذایی همچنین بر رشد جنین تأثیر می گذارد. یکی از مهمترین EFA اسید داکوساگزنئوئیک اسید (DHA) است که در ماهی (و همچنین در شیر مادر شیرده) یافت می شود. برخی مطالعات نشان می دهد که میزان DHA در شیر مادر در طی ۱۰ سال گذشته به دلیل تغییرات در رژیم غذایی حدود ۳۵ درصد کاهش یافته است. DHA نقش بیولوژیکی در ساختار و عملکرد مغز، شبکیه و سیستم عصبی دارد.

مغز کودک در حال رشد در سه ماهه آخر به سرعت رشد می کند و وابسته به مصرف مادر DHA است. مطالعات بالینی نشان داده است که افزایش مصرف مادر از DHA از طریق مکمل روغن ماهی (روغن از ماهی مانند ماهی تن DHA بالا است) باعث افزایش سطح خون DHA در نوزادان می شود. مغز همچنان به رشد و توسعه سریع در سال اول و عرضه مناسب DHA در این دوره ضروری است.

آهن و رژیم غذایی در دوران بارداری

تقاضای آهن برای بارداری به طور قابل توجهی افزایش می یابد، بخصوص در سه ماهه دوم و سوم. آهن برای تولید گلبول های قرمز سالم ضروری است برای حمل اکسیژن به تمام بافت های بدن، از جمله جفت. در صورت عدم درمان، سطح آهن پایین ممکن است به کم خونی فقر آهن تبدیل شود که شرایطی است که در آن گلبول های قرمز خون سالم برای تامین اکسیژن کافی به بافت های بدن وجود ندارد.

این می تواند شما را با خستگی، ضعف، اشتها و سرعت ضربان قلب خنثی کند. این آخرین چیزی است که می خواهید با خستگی معمول بارداری کنار بیایید و همچنین می توانید احساس اضطراب و یا افسردگی را از خود دور کنید. کمبود آهن به جای اینکه تحت درمان قرار گیرد، بهتر از آن است که جلوگیری شود. منابع گوشتی آهن عبارتند از آهن هیم، که به خوبی در بدن جذب می شود. گیاهخواران در معرض خطر کمبود آهن در دوران بارداری نسبت به خوردن گوشت هستند.

ویتامین C جذب آهن غیروشده در منابع گیاهی را افزایش می دهد. Biomedica یک فرمول آهن به نام BioHeme را تهیه کرد که شامل هر دو شکل قابل جذب آهن و همچنین اسید اسکوربیک (ویتامین C) برای کمک به جذب آن بود. اگر شما یک نوشیدنی چای هستید، آگاه باشید که چای می تواند سطح آهن را بدتر کند، زیرا جذب آهن را کاهش می دهد . اجتناب از نوشیدن چای (سیاه یا سبز) در اطراف زمان غذا و اطمینان از مصرف مکمل آهن.

 

پیشنهاد ما:دانلود فایل صوتی:ناگفته های خطرات دوران بارداری

 

مشاوره رژیم غذایی

مشاوره رژیم غذایی

تغییرات غذایی هر دوی والدین باید به طور مطلوب حداقل چهار ماه قبل از تخمک گذاری و رژیم غذایی مادر در طول بارداری و دوره شیردهی حفظ شود.
بیشتر غذا: غذاهای غنی از پروتئین (آنها به شما کمک می کنند تا سطح قند خونتان را پایدار نگه دارید)، ماهی، گوشت گاو، آجیل، دانه، تخم مرغ، غذاهای دریایی، روغن های سالم، چربی های خوب (کره، گی، آوکادو) سبزیجات برگ، سبزیجات از طیف وسیعی از رنگ ها، آب فیلتر شده (بیشتر از صبح بیشتر نوشیدنی، بعد از ظهر / شب کمتر است).

روغن برای استفاده: روغن زیتون بهترین استفاده از سرما (در سالادها و غیره) است و برای پخت و پز روغن هایی که دارای نقطه دود بالاتر هستند، سالم تر هستند، برای مثال روغن نارگیل فوق العاده بادمجان، روغن زغالسنگ و روغن بادام زمینی.

خوردن متوسط: میوه ها، ادویه ها، سبزیجات تازه، پنیر، لبنیات (تنها کرم کامل، محتوای قند را حفظ کنید – ۴ گرم یک قاشق چای خوری است).
گاهی اوقات خوردن: کربوهیدراتهای نشاسته ای (به عنوان مثال سیب زمینی یا برنج، بهترین خوراک سرد)، میوه های خشک، چربی های اشباع شده و میوه های بالا (مانند موز).

محدودیت: نمک (انتخاب کنید برای نمک هیمالیا اگر شما باید)، شکلات، کافئین.
اجتناب کنید: دانه های فرآوری شده از هر نوع مواد غذایی GI بالا (دانه های گندم، غذاهای تصفیه شده)، گوشت خوب و گوشت گاو، قند، لبنیات کم چرب، نوشیدنی های رژیمی و محصولات رژیمی، شیرین کننده های مصنوعی، محصولات سویا، روغن کنوولا، چربی های ترانس، روغن نخل، روغن نباتی، مواد غذایی عمیق سرخ شده، مواد نگهدارنده، رنگ مصنوعی، مواد مخدر، سیگار، الکل.

ورزش

ورزش همچنین به مقاومت در برابر انسولین کمک می کند و کمک می کند که ورزش، شنا و یوگا همه ی ورزش های سبک و ملایم باشد که تناسب اندام، قدرت و انعطاف پذیری شما را افزایش می دهد. نه تنها در دوران بارداری، بلکه در طول کار شما هم مفید خواهد بود. هدف حداقل ۳۰ دقیقه راه رفتن هر روز. اگر شما فقط شروع به کار یا ۳۰ دقیقه به نظر می رسد بسیار، متعهد به یک پیاده روی ۱۰ دقیقه (این فقط پنج دقیقه یک بار و سپس پنج دقیقه به عقب!) و ساخت تا زمانی که شما شروع به احساس در مورد رفتن به پیاده روی بهتر است.

 

پیشنهاد ما:دیابت بارداری (علل، علائم و درمان)

 

رژیم غذایی در طول بارداری شما

رژیم غذایی در دوران بارداری چیست؟ وقتی که در دوران بارداری به رژیم غذایی اشاره کردیم، ما درباره محدود کردن کالری یا تلاش برای از دست دادن وزن صحبت نمی کنیم. رژیم غذایی برای کاهش وزن در دوران بارداری می تواند برای شما و نوزاد شما خطرناک باشد، به خصوص از آنجایی که رژیم کاهش وزن ممکن است مواد مغذی مهم مانند آهن، اسید فولیک و دیگر ویتامین ها و مواد معدنی مهم را محدود کند.

نوع رژیم غذایی ما در دوران بارداری تشویق می شود به تنظیم کردن عادت های غذایی خود برای اطمینان از دریافت غذای مناسب برای سلامتی شما و کودک شما. خوردن سالم در دوران بارداری برای رشد و پیشرفت کودک ضروری است. برای دریافت مواد مغذی مورد نیاز شما باید از انواع غذاهای مختلف از جمله میوه ها و سبزیجات، نان و غلات، منابع پروتئین و محصولات لبنی بخورید. به طور معمول، شما باید بیش از ۳۰۰ کالری در روز مصرف کنید.

گروه های غذایی

همیشه مهم است که غذاهای مختلفی را در طول روز بخورید تا مطمئن شوید که مواد مغذی شما و نوزاد شما نیاز دارند. در اینجا نگاهی به گروه های غذایی و بعضی منابع پیشنهاد شده برای ایجاد یک رژیم غذایی سالم در دوران بارداری است. میوه ها و سبزیجات: میوه ها و سبزیجات حاوی مواد مغذی مهم برای بارداری به ویژه ویتامین C و فولیک اسید هستند. زنان باردار حداقل ۷۰ میلی گرم ویتامین C در روز نیاز دارند که در میوه ها مانند پرتقال، گریپ فروت و عسل و سبزیجات مانند بروکلی، گوجه فرنگی و جوانه های بروسل موجود می باشد.

به منظور جلوگیری از نقص لوله عصبی، ۰٫۴ میلی گرم اسید فولیک در روز توصیه می شود. منبع خوبی از اسید فولیک می تواند در سبزیجات برگ سبز تیره یافت شود (منابع دیگری از اسید فولیک شامل حبوبات، از قبیل لوبیا سیاه یا لوبیا، نخود سیاه چشم و گوشت گوساله). شما باید حداقل ۲ تا ۴ وعده میوه و ۴ و یا بیشتر از سبزیجات روزانه داشته باشید.

نان و غلات: منبع اصلی انرژی بدن برای بارداری از کربوهیدراتهای ضروری موجود در نان و غلات می آید. تمام دانه ها و محصولات غنی شده مواد مغذی مهم مانند آهن، ویتامین B، فیبر و برخی از پروتئین ها را فراهم می کنند. شما می توانید مقدار مورد نیاز اسید فولیک را از نان و غلات غنی شده دریافت کنید.

پروتئین: گوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ و لوبیا شامل پروتئین، ویتامین B و آهن مورد نیاز در دوران بارداری است. کودک شما در حال رشد نیاز به مقدار زیادی پروتئین دارد، به خصوص در سه ماهه دوم و سوم . آهن کمک می کند تا اکسیژن را به کودک شما رشد دهد و همچنین اکسیژن را به عضلات خود منتقل می کند تا از اجتناب از علائم مانند خستگی ، ضعف، تحریک پذیری و افسردگی جلوگیری کند .

RDA آمریکا توصیه می کند حدود ۲۷ میلی گرم در روز باشد. گوشت گاو نر، مرغ، بره، کبد، بوقلمون و گوساله، گزینه های خوبی هستند. ماهی و برخی از غذاهای دریایی دیگر می تواند انتخاب خوبی برای بارداری در دستورالعمل باشد. ماهی هایی که حاوی مقادیر زیادی جیوه هستند باید اجتناب شود. ( درباره ماهی و سطح جیوه بیشتر بخوانید ). شما باید حداقل ۳ بار پروتئین را هر روز مصرف کنید.

محصولات لبنی: حداقل ۱۰۰۰ میلی گرم کلسیم روزانه برای حمایت از بارداری مورد نیاز است. کلسیم برای ساخت دندان ها و استخوان های قوی، لخته شدن التهاب طبیعی و عملکرد عضلانی و عصبی ضروری است. از آنجایی که کودک شما در حال رشد نیاز به مقدار قابل توجهی از کلسیم دارد، بدن شما از استخوان هایتان کلسیم را دریافت می کند، اگر شما به اندازه کافی از رژیم غذایی خود استفاده نکنید (که می تواند به مشکلات آینده مانند پوکی استخوان منجر شود).

منابع خوب کلسیم عبارتند از شیر، پنیر، ماست، سوپ خامه ای. برخی از کلسیم نیز در سبزیجات سبز، غذاهای دریایی، لوبیا و نخود فرنگی یافت می شود. شما باید حداقل ۴ بار از فراورده های لبنی روزانه مصرف کنید.

مکمل رژیم غذایی در دوران بارداری

ویتامینهای پیش از قاعدگی : گرچه منبع اصلی ویتامین ها و مواد مغذی مورد نیاز در دوران بارداری باید از رژیم غذایی شما باشد، یک ویتامین پیش از قاعدگی روزانه می تواند به پر کردن شکاف های کوچک کمک کند – فقط در صورتی که به طور غیرمعمول مواد مغذی کلیدی را دریافت نکنید. ویتامین های پیش از قاعدگی باید تا سه ماه قبل از تخمک، در صورت امکان، مصرف شوند.

منوی روزانه نمونه

منوی نمونه های زیر به شما می آموزد که چه طور یک خانم باردار باید یک روز برای رژیم غذایی سالم در دوران بارداری مصرف کند. سه غذای کوچک اما متعادل و سه غذای سبک در طول روز، یک قاعده خوب برای اطمینان  از نیاز شما و نیازهای رژیم غذایی کودک شما است.

آیا رژیم غذایی بر اندازه نوزاد تاثیر می گذارد؟ ۶ چیزهایی که باید بدانید
شما برای دو نفر غذا می خورید، کمی بیشتر بخرید!
آیا رژیم غذایی شما چقدر بزرگ یا کوچک است؟ آیا می توانید بیشتر بخورید تا کمکتان کند تا وزن شما در رحم شما کم شود؟ آیا رژیم غذایی کودک شما را کوچک نگه دارید و تولد ساده تر باشد؟
میانگین وزن نوزاد یک دوره حدود ۲۵۰۰-۵۰۰۰ گرم است کودک بیش از ۵۰۰۰ گرم معمولا بزرگ است. مهم است که توجه داشته باشیم که یک کودک بزرگ به طور خودکار به معنی یک کودک ناسالم نیست؛ نه این به معنی عوارض زایمان است.
در حالی که رژیم غذایی شما می تواند بر سلامت کودک شما تاثیر بگذارد، و حتی اندازه آن، ممکن است در مورد آنچه که فکر می کنید نباشد.
کیفیت، و نه فقط کمیت چیزی که می خورید، می تواند تا اندازه ای بر اندازه نوزاد تاثیر بگذارد، اما همچنین می تواند بر متابولیسم و سلامت او تاثیر بگذارد حتی به سن بلوغ.
عوامل زیادی وجود دارد که بر اندازه نوزاد تاثیر می گذارد

رژیم مادر مطمئنا توانایی تاثیر گذاری بر اندازه نوزادش دارد. با این حال، بسیاری از عوامل دیگر نیز وجود دارد:

• ژنتیک: ژن هایی که از هر دو مادر و پدر می توانند اندازه نوزاد را تعیین کنند
• شرایط پزشکی پیش از آن ، مانند کم خونی، دیابت، بیماری قلبی و غیره
• سن مادر: مادرانی که بیش از ۳۵ سال سن دارند بیشتر از نوزاد بزرگتر در معرض خطر هستند، احتمالا به علت شرایط پزشکی که بیشتر سن ما است، نه فقط سن مادر. نوجوانان در معرض خطر ابتلا به نوزادان کوچکتر هستند
• وزن قبل از بارداری: مادران کم وزن خطر ابتلا به یک کودک کوچکتر را افزایش می دهند، در حالی که مادرانی که BMI بالاتری دارند، در معرض ابتلا به یک کودک بزرگتر هستند
بسته به سطح ساخت و ساز و فعالیت، اکثر بزرگسالان نیاز به حدود ۱۴۰۰ تا ۲۰۰۰۰ کالری در روز دارند.
به طور کلی، شما در طول بارداری به طور متوسط فقط ۳۰۰ کالری اضافی در روز نیاز دارید که حدود یک آووکادو متوسط است .
با این حال، نیازهای شما با توجه به مراحل مختلف بارداری متفاوت است:
• در طول سه ماهه اول شما واقعا نیازی به افزایش کل کالری خود ندارید، اگر در کل. با این حال، زمان مناسب برای انتخاب گزینه های رژیم غذایی  مناسب است
• در طول سه ماهه دوم شما نیاز به حدود ۳۰۰-۳۵۰ کالری اضافی در روز است
• در سه ماهه سوم شما حدود ۴۵۰ تا ۵۰۰ کالری اضافی در روز نیاز دارید
در حالی که ممکن است خیلی شبیه به نظر برسد، مصرف ۳۰۰-۵۰۰ کالری اضافی به راحتی امکان پذیر است. مهم است که در دوران بارداری به گرسنگی خود بپردازید، اما انتخاب غذاهای سالم به این معنی است که شما به اندازه کافی غذا بخورید، در حالی که کالری بیش از حد مصرف نکنید.

قند خون کنترل نشده می تواند وزن کودک را افزایش دهد

اگر دیابت نوع ۱ دارید خطر ابتلا به یک کودک بزرگتر را افزایش می دهید. با این حال، نزدیک با متخصص غدد درون ریز و در صورت لزوم پزشک متخصص جنین مادرتان، اطمینان حاصل کنید که در طول حاملگی، شما و کودک در طول حاملگی سالم باقی خواهند ماند. دیابت بارداری (GD) و دیابت نوع ۲ اغلب با رژیم غذایی و شیوه زندگی به خوبی مدیریت می شود. اگر میزان گلوکز خوب را حفظ کنید، خطر ابتلا به یک کودک بزرگ بسیار کاهش می یابد. خطر ابتلا به یک کودک بزرگتر از دیابت حاملگی یا نوع ۲ معمولا با سطح قند خون بالا همراه است.

اگر شما شروع به بارداری با BMI سالم، فعال باقی بمانید و یک رژیم غذایی کامل سالم بخورید، خطر ابتلا به دیابت بارداری کاهش می یابد. اگر انتخاب های سالم را در حین بارداری با یا بدون تشخیص GD انجام دهید، خطر ابتلا به یک کودک بزرگتر به علت عدم کنترل قند، بسیار کاهش می یابد. اگر از طرز تفکر غذا خوردن برای دو نفر استفاده کنید و بارداری را به عنوان فرصتی برای خوردن هرچه که بخواهید، ممکن است بر سلامت و اندازه نوزاد تاثیر بگذارد.

محدودیت رشد داخل رحمی (IUGR) و کوچک شدن برای سن حاملگی (SGA) معمولا مربوط به رژیم غذایی نیست اگر شما یک تشخیص دریافت کرده اید یا برای IUGR نظارت دارید، ممکن است تصور کنید خوردن غذاهای با کالری بالاتر می تواند وزن کودک شما را افزایش دهد. گرچه کمبود وزن یا کم وزن ممکن است گهگاه سبب وزن کم هنگام تولد شود، معمولا IUGR نتیجه عوارض دیگری است. اگر قبل از بارداری کم وزن باشد توصیه می شود که شما ۱۸- ۱۲ کیلوگرم را در مقایسه با ۵/۱ تا ۵/۱۳ کیلوگرم (۲۵-۳۰ پوند) توصیه کنید برای کسانی که وزن متوسط دارند. به طور معمول، بدون توجه به افزایش وزن مادر، یک کودک رشد و توسعه خواهد یافت.

چندین موقعیت وجود دارد که در آن رژیم غذایی مادر ممکن است بر روی IUGR تأثیر بگذارد:

• مادر کم وزن که تلاش می کند برای به دست آوردن و / یا جذب تغذیه (شاید به دلیل عوارض کرون در دوران بارداری)
• یک مادر نوجوان که مصرف کافی غذا نداشته باشد
• سیگار کشیدن، مصرف الکل یا مصرف مواد مخدر
• اختلالات خوردن ناکارآمد

اکثر موارد IUGR مربوط به رژیم غذایی مادران نیست. یک مسئله کروموزومی، اختلالات لخته شدن خون، عوارض جفتی (پیش از بیهوشی، آکریتا، و غیره) و اختلالات ناف، علل شایعتری از IUGR هستند و تحت تاثیر رژیم غذایی مادران قرار نگرفته اند.
اگر ارائه کننده خدمات مراقبت از مادر شما بر این باور است که رژیم غذایی شما ممکن است تاثیر منفی بر رشد کودک شما داشته باشد، انتخاب های سالم مهم است. کربوهیدراتهای اضافی و غذاهایی با کالری بسیار فرآوری شده میتوانند به مادر کمک کنند تا وزنشان را افزایش دهند، اما آنها مواد مغذی حیاتی برای رشد جنین و سلامت مادران ندارند.

اگر به شما توصیه شده است مصرف کالری خود را افزایش دهید، برخی از گزینه های سالم عبارتند از:

• آجیل و روغن آجیل (بدون شکر)
• ماهی
• روغنهای سالم مانند زیتون و نارگیل
• پروتئین بالا، غذاهای فرآوری شده کم

بدون فشار و یا تخلف در نظر گرفته شده است. به خاطر داشته باشید که وزن هنگام تولد – بالا یا پایین – همیشه نشانگر سلامت فعلی یا آینده کودک نیست. بعضی از نوزادان به علت آرایش ژنتیکی آنها به سادگی بزرگتر هستند، اما هنوز هم کاملا سالم هستند. همین امر برای نوزادان کوچکتر نیز کاربرد دارد. در عین حال، وزن متوسط تولد به طور خودکار به معنای سالم نیست.

داشتن یک کودک بزرگتر به طور معمول هنگامی که اندازه مربوط به کنترل قند خون غیرمستقیم است، مشکل پیدا می کند و کودک بزرگتر از طبیعت است. یک کودک از وزن سالم هنوز می تواند اثرات رژیم غذایی مادر در طول توسعه او را تجربه کند.

یک مطالعه نشان داد که رژیم غذایی مادر می تواند متابولیسم نه تنها کودک خود را، بلکه از نسل های بعدی نیز تحت تاثیر قرار دهد. یک رژیم غذایی ضعیف مادر میتواند باعث تغییرات در DNA شود، که بر روی عملکرد متابولیسم تأثیر میگذارد. اگر شما یک اندازه سالم هستید و هنوز هم با مقاومت به انسولین مبارزه می کنید، این ممکن است دلیل باشد. اگر شما و کودک شما یک اندازه سالم هستند، اما رژیم غذایی شما حاوی مقدار زیادی کربوهیدرات (نان، غلات، ماکارونی، قند و غیره) است که می تواند بر متابولیسم تاثیر بگذارد.

مطالعات همچنین نشان می دهد که رژیم غذایی مادران برنامه ریزی سیستم ایمنی نوزاد را تحت تاثیر قرار می دهد که تعیین کننده عملکرد کلی ایمنی در طول عمر خود است. یک نکته بزرگ زمانی که خرید مواد غذایی برای بررسی محتوای قند در برچسب رژیم غذایی از غذاها و نوشیدنی ها است. سازمان بهداشت جهانی توصیه می کند ۷ فنجان در روز برای مزایای بهداشتی. یک قاشق چای خوری حدود ۴ گرم شکر است. بنابراین اگر شما قصد خرید یک ماست با ۱۶ گرم شکر دارید، این ۴ قاشق چای خوری شکر در یک بسته است. این تمرین باز کردن چشم است!

افزایش وزن مادر می تواند اندازه نوزاد را تحت تاثیر قرار دهد
در بیشتر کشورهای توسعه یافته، کمبود وزن چنین نگرشی مشترک نیست. با این حال، مطالعات بسیاری نشان می دهد که افزایش وزن مادر بزرگ با نوزادان بزرگتر ارتباط دارد. زنان که بیش از ۲۴ کیلوگرم دریافت کرده اند، نوزادانی بزرگتر از زنان که (۱۷ تا ۲۲ کیلوگرم) را دریافت کرده اند مطالعات همچنین دریافتند که افزایش وزن مادران بالاتر نه تنها به وزن تولد نوزاد، بلکه همچنین بر سلامتی آینده و خطر چاقی بستگی دارد.

رژیم مادر در دوران بارداری قطعا بر سلامت کودک تاثیر می گذارد و در برخی موارد می تواند وزن کودک را تعیین کند. لازم نیست کالری ها را حساب کنید و یا بر روی مقیاس های خود غلبه کنید. مهم است تلاش برای انتخاب گزینه های رژیم غذایی ای سالم و فعال باشد. در حقیقت، بسیاری از بهترین غذاها برای شما حاوی برچسب های تغذیه ای در بسته نیستند، زیرا غذاهای کامل و بدون غذا هستند. اگر ماما یا پزشک شما در مورد افزایش بیش از حد وزن، دیابت حاملگی یا IUGR مربوط به کمبود وزن یا کمبود رژیم غذایی مادران نگران باشد، بهتر است با متخصص تغذیه که با نیازهای رژیم بارداری آشناست، کار کنید. خوردن چربی ها و پروتئین های سالم، محدود کردن کربوهیدرات های فرآوری شده و فعالیت های باقی مانده می تواند سلامت شما را بهبود بخشد و تاثیر مثبتی روی وزن تولد نوزاد و سلامت آینده شما داشته باشد.

بارداری و رژیم غذایی گیاهی

سی و پنج سال پیش گروه های چهارگانه غذایی بعنوان گروه های اصلی غذا در ادامه ریزی غذای مردم رواج یافت. اما از آن زمان تاکنون این نظریه تغییرات زیادی انه است. رژیم غذایی عربی که بر پایه گروه های چهارگانه مواد غذایی قرار دارد دارای چربی و پروتئین بسیار بالا و فیبر ناچیز است و به همین دلیل خطر ابتلا به
طان، بیماریهای قلبی، چاقی مفرط، دیابت و پوکی استخوان را افزایش می دهد. نیاز به دستورالعمل جدیدی داریم که خطر کمتری داشته باشند و ما را به بیماریهای : من مبتلا نسازد.

یک رژیم غذایی مناسب شامل غذاهای متنوع حاوی تمام این گروه های غذایی است. مواد غذایی دیگر چون مغز میوه ها، شیرینی ها، فرآورده های لبنی، گوشت و روغن از مواد غذایی هستند که نیازی به گنجاندن آنها در رژیم غذایی نیست اما اگر مایلید از این مواد غذایی نیز استفاده کنید بهتر است مصرف آنها را به حداقل برسانید زیرا این مواد غذایی داری چربی زیادی هستند و اصلا فیبر ندارند.

مدارک علمی اخیر نشان می دهد در افرادی که رژیم غذایی آنها بر پایه مواد غذایی گیاهی است خطر ابتلا به بیماری قلبی، حملات قلبی، سرطان کولون، فشار خون بالا، چاقی مفرط و پوکی استخوان کمتر دیده می شود. تحقیقات علمی در طی ده ساله اخیر نیاز به تغییرات اساسی در رژیم غذایی را به اثبات رسانده است. از این تحقیقات می توان به گزارش آکادمی جراحی عمومی انگلستان در مورد تغذیه و سلامتی، گزارش انجمن ملی امریکا درباره تحقیقات در مورد رژیم غذایی و سلامتی و دستورالعمل های رژیم غذایی توصیه شده از سوی وزارت کشاورزی امریکا اشاره کرد.

اغلب کسانی که مایلند رژیم غذایی گیاهی را شروع کنند از فقر پروتئین در رژیم غذایی شان می ترسند. اما باید بدانید تا زمانی که کالری کافی مصرف می کنید هیچ مشکلی نخواهید داشت علاوه براین غذاهای حیوانی ممکن است سطح کلسترول

خون را بالا برده و خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند. بنابراین گنجاندن میزان کمی پروتئین حیوانی و گرفتن پروتئین مورد نیاز از گیاهان ایده بسیار خوبی بنظر می رسد.
کلسیم مورد نیاز بدن نیز بطور کامل از رژیم غذایی گیاهی تأمین خواهد شد. در حالی که رژیم غذایی با پروتئین حیوانی بالا در بدن کمبود کلسیم ایجاد می کند. کسانی که از فرآورده های لبنی استفاده نمی کنند و در رژیم غذایی خود میزان متوسط کلسیم دارند کمتر از سایر مردم مبتلا به پوکی استخوان می شوند. از فرآورده های غیر لبنی کلسیم می توان به سبزیجات دارای برگ تیره، کلم، لوبیا، برگه ذرت و انجیر اشاره کرد.

بسیاری از سبزیجات غنی از آهن هستند اما بهترین آنها، لوبیا، برگه میوه ها، سیب زمینی و غلات سبوس دار یا غنی شده است. مصرف ویتامین C در هر وعده بطرز چشمگیری بر جذب آهن از مواد غذایی خواهد افزود. منابع خوب ویتامین C مرکبات، آب شان، توت فرنگی، فلفل سبز، هندوانه، سیب زمینی و کلم قرمز هستند.یکی دیگر از نگرانی های علاقه مندان به رژیم غذایی گیاهی، تأمین ویتامین B6 است. این ویتامین در برخی سبزیجات ریشه ای ساخته می شود اما معمولا در رژیم غذایی گیاهی موجود نیست. در رژیم غذایی که تنها از مواد غذایی گیاهی تشکیل شده است نیاز به ویتامین B6 را می توان براحتی با مصرف گیاهی دیگری که با این نوع ویتامین غنی شده اند برطرف نمود.

البته استفاده از داروهای مکمل مولتی ویتامین هیچگاه جایگزین مواد طبیعی و رژیم غذایی سالم نیست اما با مصرف مولتی ویتامین می توان مطمئن بود که شما حتما به میزان کافی از چند ویتامین و مواد معدنی مهم مورد نیاز جنین و خودتان برخوردار هستید. در صدر لیست مواد مورد نیاز جنین اسید فولیک قرار دارد، یکی از انواع ویتامین B که با مصرف آن می توان از بروز نواقص لوله عصبی در نوزاد جلوگیری نمود. از پزشک خود بخواهید که این ویتامین را برای شما تجویز کند.
نوشیدن الکل، کشیدن سیگار و مصرف داروی مخدر را کنار بگذارید

همه پزشکان و محققان معتقدند که الکل و مواد مخدر بر جنین اثرات بسیار نامطلوبی دارد. مطالعات و آمار نشان داده است که کشیدن سیگار و نوشیدن الکل ارتباط مستقیمی با بدنیا آوردن کودکان کم وزن، سقط و مشکلات رفتاری کودکان دارد. اگر هنوز هم معتقدید نوشیدن کمی از نوشیدنی های الکلی آسیبی به جنین نمی زند پس بدانید هر میزان الکل که بنوشید بسرعت از طریق جریان خون و جفت به جنین خواهد رسید. زنانی که دو بار یا بیشتر در روز الکل می نوشند احتمال زیادی دارد که نوزادانی با علایم سندرم الكل (FAS) بدنیا آوردند.

این نوزادان از کندی رشد جسمی و ذهنی رنج می برند، دچار مشکلات رفتاری و نواقص قلبي و اجزای صورت هستند. بنابراین اگر می خواهید نوزاد سالمی داشته باشید از نوشیدنی های غير الكلی استفاده کنید. انوشیدن یک تا دو فنجان قهوه پاچای در روز هیچ آسیبی به کودک نخواهد زد اما در مورد نوشیدن سه فنجان یا بیشتر از این نوشیدنی ها تردید وجود دارد. برخی محققان معتقدند که نوشیدن این نوع نوشیدنی ها خطر بدنیا آوردن کودک کم وزن را بالا می برد. می توانید در طول بارداری از قهوه یا چای بدون کافئین استفاده کنید و یا بهتر است از نوشیدن آب یا آب معدنی با چند قطره آب لیموی تازه لذت ببرید.

کشیدن سیگار خطر سقط، بارداری نابجا (حالتی که تخمک در خارج از رحم لقاح می یابد)، رشد غیر طبیعی جفت، جدا شدن زودرس جفت، خونریزی واژینال،زایمان زودرس و مرگ جنین را بالا خواهد برد. این دلایل هنوز کافی نیست؟ پس بدانید مطالعات نشان داده اند زنانی که در طول بارداری در روز بیش از ۲۰ عدد سیگار می کشند بیش از سایر زنان کودکانی با اختلال لب شکری و شکاف در کام بدنيا می آورند. هیچگاه برای کنار گذاشتن و یا دست کم محدود کردن سیگار دیر نیست. هر زمان که سیگار را کنار بگذارید احتمال داشتن یک کودک سالم را بالاتر برده اید.

فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نا گفته های دوران بارداری را می دانید؟